Video trends in 2022

Video trends in 2022

Video trends in 2022

2022: BEDRIJFSFILMS GROEIEN ALS MARKETING TREND.

EEN BEDRIJFSFILM NODIG? WAT ZIJN DE MARKETING TRENDS IN 2022?

Het gaat hard. De ene social media trend is nog niet in beeld of de volgende is al in aanzet. Het is aardig aanpoten om je branding on point te houden en je business – blijvend – onder de aandacht te brengen. Toch is één trend heel duidelijk: ook in 2022 staat video weer in het middelpunt van de aandacht. Populair zijn de livestreams, geluidloze video’s, korte video-updates, Instagram Stories en ook zeker nog het oude, vertrouwde YouTube.

De cijfers:

Uit onderzoek (Cisco, 2020) is gebleken dat in 2022 85%(!!) van al het internetverkeer uit video zal bestaan. Dat is heel wat. Om als bedrijf niet achter te blijven in deze trend is het van belang om video als een serieus communicatiemiddel in te (blijven) zetten. De consument van nu verwacht video-content en ziet het als vanzelfsprekend dat informatie over jullie bedrijf en producten ook op beeld is te zien.

Lights, camera, action:

Welke vormen van video slaan het beste aan, en waarom? We lichten hier kort vijf trendy vormen van videocommunicatie toe om je branding de komende tijd naar een volgend level te brengen. Het gaat om het benutten van nieuwe trends op vertrouwde media-kanalen. We lichten ook toe hoe Great Takes je daarbij kan helpen.

Livestreams:

Door de maatregelen ten gevolge van het coronavirus is de populariteit van livestreams explosief gegroeid. Niet gek natuurlijk, want er zitten grote voordelen aan deze manier van communiceren. Zo bereik je gemakkelijk een grote groep mensen en is er de mogelijkheid tot interactie.

Great Takes biedt hulp bij het live gaan met jouw business. Om meer te leren over de voordelen en mogelijkheden van livestreams stuur je ons een mail.

Livestream

Youtube:

YouTube behoorde al tot de top drie meest gebruikte media, maar waar mensen het platform eerst vooral bezochten voor vermaak heeft nu een verplaatsing plaatsgevonden. YouTube is tegenwoordig ook de plek voor lange films welke je met behulp van meer recentere features kan indelen in verschillende hoofdstukken. Lees: mensen brengen nog meer tijd door op YouTube. Het platform blijft dan ook groeien en is een zeer belangrijke plek om aanwezig te zijn als bedrijf (met als niet al te klein voordeel een toename van je zichtbaarheid op Google).

Youtube video

Geluidloze video’s:

Video wordt steeds meer bekeken via de smartphone. We zijn steeds minder actief achter de pc of laptop en in grotere mate online vanaf onze smartphone. Anyplace, anytime online kunnen zijn is heel erg handig, maar betekent ook dat we ons lang niet altijd in de gelegenheid bevinden om video mét geluid te bekijken. Gelukkig kan je bedrijf ook zonder audio sterk naar voren komen.
Geluidloze video

Korte videos:

Het verhaal van de directeur, hernieuwde openingstijden van de winkel, acties die jullie hebben lopen of welke andere boodschap dan ook: video wordt ook voor kleinere boodschappen steeds meer ingezet. Video’s beïnvloeden klantenrelaties zeer positief en om die reden kom je er met een simpele social-media post tegenwoordig niet meer vanaf.

Great takes biedt gunstige pakketten aan waarbij we een langere samenwerking vormen om jouw video-boodschappen naar een volgend level te tillen. Mail ons en vraag naar alle voorwaarden.

Stories:

De populariteit van berichten op het prikbord van Instagram, Facebook of andere sociale platformen neemt nog steeds af. De traffic in de stories neemt juist toe en worden meer en meer bekeken. Wij adviseren dan ook om al het beeldmateriaal dat je als bedrijf uitbrengt ook in een verticale video versie te laten maken. Dit komt ten goede van de ervaring van je doelgroep en dus de associatie met je bedrijf.

Een verticale video opnemen gaat net even anders dan de opname van een horizontale video. Great Takes zorgt er tijdens de opnames voor dat aan alle video-formaten wordt gedacht zodat jouw online aanwezigheid door een ringetje te halen is.
Instagram storie video

Onze expertise:

Word jij er maar wat enthousiast van om op de video trends in te springen met je bedrijf? Dat is mooi, want dat zijn wij ook!
Wij weten als geen ander wat de mogelijkheden zijn met beeld en zitten boordevol creatieve inspiratie om bedrijven uit het oog te laten springen dit jaar.

Stuur vrijblijvend een e-mail naar info@greattakes.nl om onze expertise in te zetten bij de online presentatie van jullie bedrijf.

Bronvermelding
Cisco (2020). Global – 2020 Forecast Highlights [White paper]. Geraadpleegd op 01-02-2022, van

https://www.cisco.com/c/dam/m/en_us/solutions/service-provider/vni-forecast-highlights/pdf/Global_2020_Forecast_Highlights.pdf

Afspraak maken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

    Related Posts