class="post-template-default single single-post postid-4671 single-format-standard wp-custom-logo bg-gray-1 pix-disable-loading-bar wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0 vc_responsive" style="">
Videotrends 2023

Videotrends 2023

Short is key!

In 2023 gaan we met zijn allen nog veel meer video’s kijken. Online video was al booming en online video blijft booming. Het gebruik van video blijft doorgroeien en wordt op steeds meer plekken ingezet en door site bezoekers en of klanten als vanzelfsprekend beschouwd dat er een video is. Belangrijk hierbij is dat video shorts echt een vlucht gaan nemen in 2023. Kort, krachtig, snel to-the-point en het liefst met humor. Overal zie je video en de spanningsboog is steeds korter. Wij zijn ons er goed van bewust en kunnen bedrijven hier uitstekend bij helpen voor hun sociale media campagne voor video gebruik in 2023. In deze blog behandelen we 6 trends voor video gebruik in 2023.

Trend 1. Short video’s

Dé trend voor het komende jaar: short video’s. We zien op bijna elk platform wel een vorm van ‘short video’ voorbijkomen. Dit zijn de TikTok-stijl filmpjes, verticaal gefilmd. Dus echt gemaakt voor mobiel, vaak met muziek, trending audio, en gepaard met een challenge.

Ook als bedrijf of organisatie kun je hierop inspelen, door producten te showen, behind-the-senes te laten zien, en kennis te delen. Op Instagram gaat dit natuurlijk met Instagram Reels. Wij weten hoe wij jullie publiek het beste kunnen bereiken met ‘Shorts’. Wij bedenken het idee, wij filmen en editten alles en geven advies waar en wanneer te plaatsen. Vraag naar meer informatie.

Trend 2. Authentieke BeReal-filmpjes

Nu we het toch hebben over Instagram en TikTok… Dan moeten we het eigenlijk ook hebben over BeReal. Deze foto-app vraagt je om op een willekeurig moment een foto te maken. De feed op deze app bestaat dus uit foto’s van mensen die de was doen, hun hond uitlaten, of wachten bij de bushalte: een frisse tegenhanger van alle perfecte foto’s en filmpjes.

TikTok heeft al een soortgelijke tool als BeReal, en ik verwacht dat deze authenticiteitstrend ook doorzet in video.

Trend 3. Persoonlijk gemaakte video’s

Video’s zullen niet alleen authentieker worden, maar ook persoonlijker. Zo denk ik dat er meer video’s op maat gemaakt worden, voor 1 persoon of een selecte groep. Grote kans dus dat je komend jaar bijvoorbeeld een filmpje krijgt waarin ook echt je voornaam te lezen of te horen is.

Trend 4. AI in videocreatie

En dan zul je denken….dan moet ik wel heel veel persoonlijke video’s en namen opnemen. Maar iets anders wat we in de toekomst ook telkens meer zullen gebruiken is artificial intelligence in videocreatie. Je hoeft dan alleen maar tekst in te typen, en dan wordt de video gemaakt. Met een avatar, in jouw taal, met jouw branding of muziek.

Trend 5. Live videoshopping

Eentje die ook echt niet kon ontbreken aan deze trends is live selling, oftewel live shopping via video streaming. Deze trend die vanuit Azië dit jaar meer doorgebroken is op bijvoorbeeld Amazon, verwacht ik komend jaar ook meer en meer te zien in Nederland. Dit zijn livestreams waar bepaalde producten worden geshowd en getest. En vanuit de stream kun je de producten meteen kopen.

Trend 6. Betaalde videocursus via social media

En last but not least: ik denk dat we komend jaar ook betaald gaan leren via YouTube en Instagram. Op Instagram kun je als content creator al extra content aanbieden tegen een maandelijks abonnement, en ook YouTube gaat volgend jaar van start met het mogelijk maken van het verkopen van videocursussen. Wellicht is dit voor jou, of jouw bedrijf of organisatie, ook interessant om nu alvast van op de hoogte te zijn!

Zo, dit zijn 6 videotrends die ik verwacht in 2023. Maar ik ben natuurlijk benieuwd wat jouw gedachten hierover zijn. Wat zou jij willen toevoegen aan dit lijstje? Laat een reactie achter. En tot de volgende video!